15 September 2016

ATLAS van de Rotterdamse Woningbouw

Dit jaar verschijnt ROTTERDAM WOONT, de ATLAS van de Rotterdamse Woningbouw bij uitgeverij THOTH. Hoofdredacteur is Arnold Reijndorp. Deze unieke Rotterdamse publicatie van 175 jaar Rotterdamse woningbouw bevat een overzicht van ruim 200 woningen met essays van diverse expert zoals Len de Klerk, Adri Duivesteijn, Adri van Grinsven, Wijnand Galema, Marinka Steenhuis en de initiatiefnemers Andries van Wijngaarden en Frans Hooykaas. Zij behandelen thema's als bouwtechniek, stadsbewoners, de woningen, het interieur, besluitvormging en de toekomst.
De afgelopen jaren hebben de Rotterdamse architecten Andries van Wijngaarden en Frans Hooykaas in samenwerking met tientallen experts onder de titel Rotterdam Woont, de geschiedenis van de woningbouw in Rotterdam sinds 1840 in kaart gebracht. Dit is vanaf 2010 geleidelijk bijeengebracht op deze website.
Het oorspronkelijke idee van Andries en Frans om al deze informatie in een woonatlas van Rotterdam samen te brengen, wordt nu gerealiseerd. Dit is mogelijk dankzij de financiering van veel Rotterdamse partijen, zowel bouwers als particulieren, fondsen als de gemeente Rotterdam.